קיבוץ גבים
חסר רכיב

מתכון מנצח - אוהד כהן

30/04/2017
"על האש" על פי אוהד כהן

אנחנו מאוד אוהבים לארח, אני הבשלן בבית ובאופן כללי אני נהנה להאכיל אנשים.
האהבה שלי למנגל התחילה כשבניתי בית ללקוח שלי, הוא לימד אותי את רזי המקצוע ואפילו קנה לי את המנגל הברזילאי הראשון שלי. 

הנה כמה טיפים שימושיים לממנגלים:
  • בחרו את הבשר בהתאם לסוג המנגל
    אם הולכים על צלייה ארוכה כדאי ללכת על מנגל ברזילאי (מנגל עם קומות כמו בתמונה)
    בשר מתאים לצלייה ארוכה הוא, גושי בשר גדולים/אצבעות אנטריקוט/פרגיות.
    אם הולכים על צליה ישירה ניתן להשתמש במנגל פשוט ולפרוס לסטייקים, לתבל במלח גס ופלפל גרוס. 

  • הדרך הנכונה להדלקת הפחמים
    מדליקים מדורה קטנה מתחת לרשת, מעל הרשת שמים את הפחמים והם נדלקים, כאשר הגחלים בוערים שופכים אותם אל תוך המנגל.
  • מתי צולים מה?
    כאשר הגחלים חמים מאוד ניתן להתחיל לצלות את הירקות - בטטה, קישוא, בצל, ירקות, חצילים ושאר ירקות. 
    כאשר צולים גושי בשר בצליה ארוכה, סוגרים את הבשר כאשר הגחלים חמים ואז מעלים אותם לגובה של כ-20-30 ס"מ מעל הגחלים (בגריל ברזילאי)
    כאשר חום הגחלים בינוני, מתאים לצלות שיפודי פרגיות, נקניקיות, קבבים וסטייקים

  • איזה סוגי סלטים מתאימים לעל האש?
    אנטיפסטי צלוי עם שמן זית מלח ופלפל
    סלט של ירוקים: פטרוזיליה, כוסברה,בצל ירוק, קשיו וחמוציות 
    סלט גזר עם פקאן סיני וחמוציות, מתכון מצורף כאן

מתכון לפרגיות בצלייה ארוכה

שמים קילו של פרגיות במשרה של:
3 כפות לימון
3 כפות דבש
כף חרדל
2 שיני שום
ענף טימין

משרים ללילה במקרר. 
משפדים בשיפוד מתכת וצורבים מעט בחום ישיר על המנגל. 
שמים לצליה ארוכה בגובה של 20-30 ס"מ מהגיחלים למשך של 30-40 דקות.

חג עצמאות שמח!













חסר רכיב