קיבוץ גבים
חסר רכיב

מתכון מנצח - מרסל דניאלי

15/05/2017
מוסקה / מרסל דניאלי
 
 מאיפה המתכון? אני אוהבת להמציא מתכונים, את המתכון הזה המצאתי ואני משחזרת אותו על פי טעמים שטעמתי במקומות שונים.
 מתי את מכינה? בדרך כלל אני מכינה מוסקה לשישי אחת לכמה שבועות. יש סבבים. כל פעם משהו אחר.
מי אוהב בבית? רק רובין ואני אוכלים הילדים אוכלים שניצלים או פרגיות בטריאקי.

אופן ההכנה:
1. פורסים את החצילים לזוגות של פרוסות כסנדוויץ. מפזרים מלח ומשאירים שהמים ירדו.

2. מכינים את תערובת הבשר מקילו בשר טחון וקוצצים במעבד מזון את החומרים הבאים: בצל, כרישה, קישוא, גזר, פטרוזילה, כוסברה, שום.
מעבירים את הירקות הקצוצים לבשר ומוסיפים 2 ביצים ותבלינים- מלח, פלפל שחור, כורכום, פפריקה אדומה, בהרט וכמון. מערבבים הכל יחד ומשאירים למנוחה במקרר כשעתיים.
יוצרים קציצות.

3. ממלאים את סנדויץ החציל בקציצה.

4. כל חציל עם קציצה נטבל בקמח, ביצה ופירורי לחם ומטגנים בשמן עמוק (כמו שניצל).

5. בסיר קוצצים 2 בצלים ומטגנים בשמן זית. כשמזהיבים, מוסיפים רסק עגבניות קטן ותבלינים (כמו המלית ובתוספת של רוטב צלי של אוסם).
מערבבים כדקה ומוסיפים עגבניות מגורדות לתערובת (כ 10 עגבניות).

6. מבשלים את התערובת כ-10 דקות (כמו מטבוחה) ואז מוסיפים את החצילים המטוגנים.

7. מבשלים על אש נמוכה כשעה והמוסקה מוכנה.


שבת שלום
חסר רכיב