קיבוץ גבים
חסר רכיב

תחרות עוגת גבינה הכי שווה 2017

28/05/2017
עוגות גבינה משובחות וחברה טובה, מה צריך יותר מזה...
השופטים התכנסו, בחנו, טעמו, התלחששו וקיבלו החלטה.

והזוכים הם: 
מקום 3 - הנעורון
מקום 2 - רוית לוז
מקום 1 - מיכל לוז

לבקשת הקהל, הנה המתכונים לשלושת העוגות הזוכות:



מתכון העוגה של מיכל לוז:

עוגת גבינה ופירורים עם קרם פטיסייר ותותים

לתחתית ולפירורים
1.5 כוסות קמח תופח
שליש כוס סוכר
150 גרם חמאה חתוכה לקוביות
3 חלמונים

מעבדים את הקמח, הסוכר והחמאה  במעבד מזון או בידיים עד שנוצרת תערובת פירורית.
מוסיפים את החלמונים ומעבדים עד לקבלת פירורים לחים.
מהדקים 2/3 מהפירורים בידיים לתבנית קפיצית (מספר 26) מרופדת בנייר אפיה. ואת השליש הנותר מהדקים בתבנית נפרדת.
מכניסים לתנור שחומם ב-180 מעלות ואופים כ-20-25 דקות עד להזהבה. מצננים

למלית הגבינה
500 מ"ל שמנת מתוקה (2 שמנות)
1/2 כוס סוכר
1/2 חבילת אינסטנט פודינג וניל
750 גרם גבינה לבנה 5%

מקציפים את השמנת, הסוכר והפודינג עד לקרם יציב אך לא נוקשה.
ומקפלים פנימה 750 גרם גבינה עד שהתערובת אחידה. 

לקרם פטיסייר
1 כוס חלב
1 כוס שמנת
1/2 כוס סוכר
3 כפות קורנפלור
מקל וניל
2 חלמונים

מקציפים את החלמונים עם הסוכר עד שהם מבהירים. מוסיפים לחלמונים והסוכר את הקורנפלור (מומס במעט חלב) ומערבבים.
שמים בסיר את החלב, השמנת ומקל הוניל ומביאים לרתיחה.
בהדרגה שמים מעט מהשמנת והחלב הרותחים בקציפת החלמונים על מנת להשוות טמפרטורות ומערבבים.
שופכים את כל קציפת החלמונים אל הסיר ומערבבים במרץ על אש נמוכה עד שהקרם מסמיך ומכבים את האש.

לתותים 
ריבת תותים ביתית או קונפיטורת תותים קנויה.
או 2 כוסות תותים מבושלים עם 3-4 כפות סוכר עד לריכוך (בערך רבע שעה).

הרכבת העוגה

על התחתית האפויה יוצקים את הקרם פטיסייר ומעליו בעדינות מפזרים את התותים/ריבה 
מעל התותים יוצקים את קרם הגבינה ולאחר מכן מפוררים את הפירורים. 
מצננים לפחות 4 שעות, מומלץ להכניס למקפיא כשעתיים לפני ההגשה. 

בהצלחה!

 
חסר רכיב