קיבוץ גבים
חסר רכיב

קיבוץ בצמיחה

05/05/2016
קיבוץ גבים - קיבוץ בצמיחה

מי אנחנו?
קיבוץ גבים הוא אחד מאחד עשר הישובים של המועצה האזורית שער הנגב, עשרה קיבוצים ומושב אחד.
ראשוני גבים היו קבוצה של אנשי פלמ"ח ב-28.8.1949, לאורך השנים נבנה הקיבוץ על-ידי גרעיני נח"ל. כל שש שנים הגיע גרעין, וההיסטוריה של הקיבוץ בנויה בעיקר משמות הגרעינים על-פי סדרם: מגשימים, לפיד, אתגר, מרב, רביב אלגב.
כולם שמות שנבחרו על-ידי חברי הגרעינים בקפידה, תוך התייחסות לשם "גבים", מקורות מים חיוניים באזור צפון הנגב שהיה אז מדברי.
עם סיום עידן הגרעינים התחלנו בחיפוש דרך: שינוי. אנו עדיין קיבוץ שיתופי, צמיחה? קלטנו משפחות. הקמת הרחבה קהילתית? אנו מקימים רק עתה שכונה קהילתית בת 47 יחידות שאוישה כבר במלואה, והוא באמצעותו של תהליך בנייה.
לאורך השנים קיבוץ גבים מונה כ-110-140 חברים, כיום, מזה ארבע שנים אנו מצויים בפריחה – של צמיחה דמוגרפית:
משפחות במסלול עצמאות כלכלית.
משפחות במסלול שיתופי, קלאסי.
האוכלוסייה שלנו כוללת כיום חברים, תושבים המתעתדים לעבור להרחבה קהילתית – סטודנטים הלומדים בספיר, מספר קטן של הורים של חברים והמון ילדים.

ממה אנו חיים?
לאורך השנים התבסס קיבוץ גבים על חקלאות: גידולי שדה, לול, רפת, היה מטע, פרדס, חממה לגידול בצלי פרחים והם נסגרו בעבר.
חיפשנו את דרכינו גם בתעשייה והפעלנו לאורך שנים רבות את מפעל החליליות זמיר, פעילות שקיימה דיאלוג חשוב עם מוסיקאים מקומיים, מפעל זמיר נסגר לפני מספר שנים. הקמנו את מפעל פולג, מפעל ליריעות פלסטיק, שהתמחה בעיקר ביריעות הגנה למשטחים (בנוסף ליריעות הגנה לחיתולים).
המפעל עשה לאורך השנים חייל רב, יצר שותפות עם "פוליפילם" (תשלובת גרמנית ליריעות פלסטיק, וכיום רב הבעלות הוא בידי שותפינו הגרמנים.
אנו גם נהנים מבחינה חברתית: ומתפרנסים מבחינה כלכלית משותפים רבים החיים איתנו: משפחות ששכרו דירות שכיום חלק מצטרפות אלינו כשותפים לאחד המסלולים להרחבה הקהילתית למסלול השיתופי ולמסלול העצמאי.
יש לנו גם יזמות נפלאה בת שנים רבות בתחום המוסיקה וענפי שירות פעילים כמו: מוסך, נוי, בניין ותחזוקה חשמל.
חלק מהחברים עובדים מחוץ לגבים, במוסדות חינוך השכלה ותרבות בקמפוס שער הנגב, ובענפי הביטחון, הרפואה, ההייטק (אמדוקס, אינטל ואח') והתעשייה.

ומה קורה כאן מעבר לעבודה והתעסוקה?
על שטחי גבים הוקמה בעבר קריית החינוך שער הנגב.
הקרייה צמחה וצמחה, והיום ההיא כוללת בית ספר יסודי, הכולל כ-700 תלמידים משער הנגב, בית ספר תיכון הכולל כ-1200 תלמידים משער הנגב ורשויות נוספות בצפון מערב הנגב, מכללת ספיר על כל מחלקותיה (מכינות, תקשורת, קולנוע, הנדסה, תרבות, אומנות, כלכלה, מחשוב ועוד ועוד.
"יחדיו" מועדון קשישים
בריכה הידרותרפית, שירות פסיכולוגי וקהילתי, אולפן למחול, קונסרבטוריון למוסיקה.
אנו הולכים לקריה ברגל, והיא מאפשרת לחברנו מטף ועד זקן השכלה, תרבות, תרבות הגוף (במרכז ההידרותרפי), ספורט, חוגי העשרה מגוונים.
מדי יום נמצאים בקריה, כ-10,000 איש.
את התרבות הזו אנו צורכים, ואנו גם יוצרים, יוצרים את התרבות המקומית, תרבות זו קודם בעיקרה בהתנדבות על ידי החברים התושבים והילדים במקום: אירועי חגים, נישה נשית, אירועים לילדים, מפגשי חברה ותרבות.

חסר רכיב