מתכון מנצח - קלוק סער
30/03/2020
שקשוקה / קלוק סער
מצרכים:
1 בצל
רבע כוס שמן ( מותנה בגודל הכלי)
3-4 שיני שום
כוסברה
ירקות- אפשר להוסיף ירקות שיש הבית כמו חציל
פלפל
קבנוס בפרוסות דקות או נקניקיות.
עגבניות חתוכות מקופסא (או טריות).
12 ביצים (או לפי הצורך)
פלפל חריף (אם אוהבים)
תבלינים: מלח, פלפל, כמון, פפריקה
שמים במחבת שמן ומטגנים בצל, שום ואת הירקות
מוסיפים את העגבניות מקופסה עד לכיסוי את הירקות. במקרה של כלי גדול 4 קופסאות + מים מהברז בכמות קופסא
כשהרוטב מתחיל לבעבע מוסיפים תבלינים. אם אוהבים חריף אז: 2 כפיות מלח, 1 כפית שטוחה פלפל, 1 כפית שטוחה כמון, 1 כפית פפריקה אדומה + חצי פלפל חריף קטן יבש. כל זה כמובן לכלי גדול - 12 מנות וכמידת החריפות האהובה.
אחרי כחצי שעה מוסיפים את הביצים (כאן 12) מותנה בגודל הכלי ובמספר הסועדים. מחכים כרבע שעה והשקשוקה מוכנה.
כדאי להוסיף לחם אפוי בבית או כפרי שבוצעים בידיים. ועוד הערה: אם נשאר בכלי (הנכדים לא הגיעו..) אפשר לאחסן במקרר עד כמה ימים ולחמם במיקרו,
עדיין טעים אחרי כמה ימים
בתיאבון!
סבא קלוק
סרטוני הסבר למתכון: