מתכון מנצח - קלרי כהן
29/03/2017
סיפורו של מתכון
במשפחת כהן יש מסורת של עוגות גבינה מפוארות ויפות, אבל יניב תמיד נהג להשאיר את תחתית העוגה וטען שיש יותר מדי טעם של לימון.
אז החלטתי לרקוח במיוחד עבורו מתכון, המתכון שודרג ותוקן עד שהגעתי לעוגה המושלמת בשבילו.
אני אופה את העוגה הזאת כשאני רוצה לשמח את יניב, לפני שהוא נוסע לנסיעה ארוכה, שישאר לו טעם של בית.
עוגת גבינה אפויה / קלרי כהן
*מתאימה גם לפסח
מצרכים:
5 ביצים
1.5 כוסות סוכר
500 גרם גבינה לבנה 5%
250 גרם גבינה לבנה 9%
2 שמנת חמוצה
50 גרם חמאה מומסת
0.5 כוס חלב
2 שקיות סוכר וניל/תמצית וניל
קומץ גרידת לימון
5 כפות קורנפלור
6 כפות אינסטאנט פודינג
אופן ההכנה:
*מדליקים את התנור על 240 מעלות
*מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר, מוסיפים את הסוכר בהדרגה
*בקערה נפרדת שמים את כל שאר החומרים ומקציפים.
*לוקחים רבע מהחלבונים ומערבבים אל תוך העיסה.
*שופכים את העיסה לחלבונים ומקפלים בעדינות עד שהתערובת אחידה.
*משמנים תבנית עגולה מס' 26/ תבנית מרובעת בינונית.
*אופים רבע שעה בחום של 240 מעלות ו35 דקות בחום של 150 מעלות.