כמה עובדות על חיטה...
25/05/2017
לכבוד חג הקציר ניתן כבוד לדגן הכי הכי... החיטה.
הנה כמה עובדות שלא ידעתם על חיטה:
- איכות גרגר החיטה נמדד על פי מדדים כמו כמו כמות הגלוטן, כמות החלבון ומשקל הגרעין, על פי כך המגדלים מקבלים קנסות או פרסים.
- כמות החיטה הגדלה בישראל היא כ-9% מצריכת החיטה למאכל בארץ, את שאר הכמות מייבאים מרוסיה וארה"ב.
- רוב החיטה שמגדלים וקוצרים בארץ משמשת למחסני חירום בישראל = למקרה שיהיה חרם על ישראל ויהיה מחסור במזון.
- קציר החיטה מתבצע בשעות שבין הלחויות, בין הלחות של הבוקר ללחות של אחר הצהריים. ישנו מכשיר שבודק לחויות.
- גרגרי חיטה יכולים להשמר טובים לשנים אם מאחסנים אותם בתנאים נכונים.
- הקומביין נקרא בעברית "קצרצר עצמונה".
- הקומביין עובר בשדה, מכניס אליו את השיבולת ומפרק את חלקי השיבולת, מה שיוצא מהקומביין הם גרעינים נקיים.
- גידול החיטה הוא חקלאות בעל = חקלאות ללא השקיה, מושקה על ידי גשמים בלבד. הגשם גורם לנביטה של החיטה. בשנה ברוכה יש תוצרת רבה לעומת שנה שחונה.
העשירה אותנו מהידע שלה: רינת אלבז, מנהלת הגד"ש