קיבוץ גבים
חסר רכיב

כמה עובדות על חיטה...

25/05/2017
לכבוד חג הקציר ניתן כבוד לדגן הכי הכי... החיטה.

הנה כמה עובדות שלא ידעתם על חיטה:
  • איכות גרגר החיטה נמדד על פי מדדים כמו כמו כמות הגלוטן, כמות החלבון ומשקל הגרעין, על פי כך המגדלים מקבלים קנסות או פרסים.
  • כמות החיטה הגדלה בישראל היא כ-9% מצריכת החיטה למאכל בארץ, את שאר הכמות מייבאים מרוסיה וארה"ב.
  • רוב החיטה שמגדלים וקוצרים בארץ משמשת למחסני חירום בישראל = למקרה שיהיה חרם על ישראל ויהיה מחסור במזון.
  • קציר החיטה מתבצע בשעות שבין הלחויות, בין הלחות של הבוקר ללחות של אחר הצהריים. ישנו מכשיר שבודק לחויות.
  • גרגרי חיטה יכולים להשמר טובים לשנים אם מאחסנים אותם בתנאים נכונים. 
  • הקומביין נקרא בעברית "קצרצר עצמונה".
  • הקומביין עובר בשדה, מכניס אליו את השיבולת ומפרק את חלקי השיבולת, מה שיוצא מהקומביין הם גרעינים נקיים. 
  • גידול החיטה הוא חקלאות בעל = חקלאות ללא השקיה, מושקה על ידי גשמים בלבד. הגשם גורם לנביטה של החיטה. בשנה ברוכה יש תוצרת רבה לעומת שנה שחונה.


    העשירה אותנו מהידע שלה: רינת אלבז, מנהלת הגד"ש



חסר רכיב