מתכון מנצח- צלילה צח
28/05/2017
עוגת גבינה לחג השבועות / צלילה צח
אופן ההכנה:
- את המתכון הזה אני מכינה מעל 40 שנה.
- העוגה מתאימה לכל מי שאוהב/ת עוגת גבינה.
- לכל מי שלא מוכן/ה להשקיע חומרים מדי יקרים.
- לכל מי שמוכן/ה להשקיע מעט מאמץ בעבודה.
- לכל מי שמעונין/ת בעוגת גבינה שלא מפוצצת בעודף קלוריות.
- ובעיקר בעוגה טעימה ויפה שהרבה פעמים מנצחת בטעם ובמראה עוגות גבינה אחרות.
לתחתית
250-300 גר' פרורי ביסקוויטים כתושים היטב.
250-300 גר' פרורי ביסקוויטים כתושים היטב.
כ-100 גר' חמאה מומסת.
אופן ההכנה:
מערבבים היטב את החמאה ופירורי הביסקוויטים.
משטחים ומהדקים את הפירורים על תחתית תבנית קפיצית.
למלית
500 גר' גבינה לבנה 9%
2 ביצים
1/2 כוס סוכר
2 כפות קורנפלור
אופן ההכנה:
2 ביצים
1/2 כוס סוכר
2 כפות קורנפלור
אופן ההכנה:
מקציפים את חומרי המלית היטב יחד.
יוצקים על תחתית הפרורים ואופים כ-20 דקות בחום נמוך של 120 מעלות.
מוציאים מהתנור.
לציפוי
2 גביעי שמנת רגילה של 9%
1 שמנת מתוקה להקצפה
1/2 כוס סוכר
אופן ההכנה:
1 שמנת מתוקה להקצפה
1/2 כוס סוכר
אופן ההכנה:
מקציפים את כל החומרים ביחד לפחות 3 דקות.
יוצקים על הגבינה האפויה ואופים באותו חום נמוך עוד 20 דקות.
מצננים במקרר ומגישים.
חג שבועות שמח!